Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Kauno Arena | 2 etapas

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Berliner Rodyti pranešimą
    Na, ne tokia ir baisi ta kritika. Čia juk grynai techniniai dalykai. Na, gal keistai atrodo tas lyginimas su Siemensu. Jei Siemens arena suprojektuota labai ekonomiškai, dar nereiškia, kad ir Kaune turėtų būti kažkokia dėžutė ar tabletė. Juolab, kad kalbame apie miesto centrą, o ne apie nutolusius rajonus. Arena turi tapti miesto simboliu, išskirtiniu pastatu. Bilbao Gugenheimo muziejus tikriausiai taip pat nėra labai ekonomiškai suprojektuotas, bet tai ir daro jį išskirtinį.
    Kaip man patinka protingi žmonės Tobulų arenų nebūna, kaip ir nieko kito. Kiek betobulintų, atsiras kita architektų-kritikų grupė ir čia bus pasaka be galo. Tiesiog statykit, po galais, kiek galima tampyt gumą. Suprasčiau, jei tai būtų apgailėtinas projektas, bet dabar turim tai, dėl ko daug kurie miestai (mūsų lygio) gali pavydėt. Tad pirmyn.
    Paskutinis taisė ; 2006.11.14, 18:28.
    Įžvalgos.lt - FB - G+

    Comment


      /\ matėm mes jau tą kritiką puslapiu anksčiau

      Comment


        che...nu aš suprantu,kad viskas visiem negali patikti.Visada yra žmonių,kuriem svarbiausia isteriškai parėkauti PRIEŠ...net savo nuomonę susiformuoja tokią,kad galima būtų rėkaut.Nesuprantu ko tam isterikui vaizdas į senamiestį prikibo?...Nugi nebus ten taip,kad sėdėsi tribunose ir matysi ne rungtynes,o senamiesti

        Comment


          Parašė boo Rodyti pranešimą
          che...nu aš suprantu,kad viskas visiem negali patikti.Visada yra žmonių,kuriem svarbiausia isteriškai parėkauti PRIEŠ...net savo nuomonę susiformuoja tokią,kad galima būtų rėkaut.Nesuprantu ko tam isterikui vaizdas į senamiestį prikibo?...Nugi nebus ten taip,kad sėdėsi tribunose ir matysi ne rungtynes,o senamiesti
          Man atrodo, jis turėjo omeny vaizdą ne iš tribūnų į senamiestį, bet iš senamiesčio į areną ar bendrą aplinkos vaizdą aplamai Toj vietoj išvis nepastatysi kažko, kas įsipaišytų į aplinką, nebent turi statyt miniatiūrinį, beformį, savo šarmo neturintį pastatą, kurio iš pirmo žvilgsnio net nepastebėtum ir būtų tarsi fonas kažkoks blankus. Ar mes tokios arenos norim? Galima ieškot kitos vietos, bet idėja statyt areną vos ne Kauno širdyje man labai džiugi. Visgi Krepšinis ir Žalgiris Kauno istorijoje turi didelę prasmę.
          Įžvalgos.lt - FB - G+

          Comment


            Buvo jau anksčiau ne vieną kartą. Jeigu moderatoriui atrodo, kad kartojasi, galim mest lauk. Bet čia detalesnė kritika, surašyta kas ką sako.

            Man ypač keistai atrodo Akropolio architektas Kančas. Pats Akropolis turėjo prieplaukas prie savo prekybcentrio suprojektavęs, bet vėliau to atsisakė. Ar tik nenorima svetima sąskaita dar ir savo garažui šarmo suteikt?
            --------------------------------------------------------------

            Prancūzų ledkalnį lietuviai sudaužė į šipulius
            Vilniaus ir Kauno architektai negailėjo kritikos sporto arenos projektui

            Laimutis Genys
            LS korespondentas
            2006-11-15
            Analizavo dvi ekspertų grupės

            Nors Kauno sporto ir pramogų arenai suteiktas nacionalinės svarbos objekto statusas, tačiau ginčai dėl šio objekto nerimsta.

            Praėjusią savaitę arenos Nemuno saloje projektas buvo pristatytas miesto politikams, visuomenės atstovams, o vakar jį po kaulelį narstė Kauno ir Vilniaus architektai, kurie kolegai iš Prancūzijos – arenos projekto autoriui Micheliui Regenbaliui išsakė daug kritikos.

            Sporto arenos projektas vakar buvo pristatytas architektams, jį vertino net dvi ekspertų tarybos – Lietuvos aplinkos ministerijos ekspertų taryba ir neseniai sukurta Kauno architektūros ir urbanistikos ekspertų taryba.

            Šiuo projektu aktyviai domėjosi Kauno architektai, studentai, politikai, žiniasklaida. Savivaldybės mažoji salė, kurioje vyko projekto pristatymas, buvo sausakimša.

            Dėmesys – tik VIP žiūrovams

            Pristatymo pradžioje projekto autorius M.Regenbalis priminė, jog Nemuno sala – ypatinga Kauno vieta, todėl arenos pastatas buvo derinamas prie landšafto bei aplinkinių erdvių.

            Kartu su prancūzu prie projekto dirbęs kaunietis architektas Gintautas Natkevičius pristatė arenos projekto urbanistinę dalį, o M.Regenbalis architektūrinę. Projekto recenzentas vilnietis architektas Audrius Ambrasas, pripažinęs jog arenos vidus suprojektuotas gerai, daugiausia priekaištų turėjo urbanistiniams projekto sprendiniams.

            Jis priekaištavo projekto autoriams dėl neadekvataus tilto, kuriuo patenkama į salą, ploto, jam tiltas pasirodė per mažas. Užkliuvo ir tai, jog arenos lankytojai, prieš patekdami į pastato vidų, turės apeiti visą areną.

            „Man pasirodė, jog arena statoma VIP klientams, o ne tautai, nes tik labai svarbiems lankytojams suteikta galimybė patogiai į ją patekti“, – sakė A.Ambrasas.

            Priekaištavo dėl aukščio

            Kalbėdamas apie arenos estetinį vaizdą recenzentas teigė, jog statinio išorinis vaizdas disonuoja su jo vidumi. Jis abejojo, jog projekto autoriams pavyks įgyvendinti arenos, kaip peršviečiamo ledkalnio, idėją.

            „Projekto autorius akcentuoja areną, kaip rūmus, bet ne kaip praktinei veiklai pritaikytą pastatą. Pastatui trūksta grakštumo, pradėjus statybas, ledkalnis gali virsti paprastu angaru. Linkiu, kad projektas nevirstu miražu“, – sakė recenzentas.

            Architektas Audrys Karalius teigė, jog arenos vaizdas yra gražus, tačiau arena nemato miesto.

            Jo nuomone, įėjimas į areną turėtų būti iš priešingos pusės nei dabar. Taip pat architektas įsitikinęs, jog pastatas yra per aukštas.

            Įtarė projekto tiražavimu

            A.Karaliaus nuomone, projekte trūksta arenos ir „Akropolio“ ryšio. Nukreipiant arenos žiūrovus per „Akropolio“ automobilių aikštelę, būtų galima pristabdyti žiūrovų srautus.

            Mano nuomone, šis projektas nepritaikytas Kaunui. Kartais atrodo, jog prancūzai turėjo jau parengtą produktą ir pabandė pritaikyti jį Kaunui“, – sakė A.Karalius.

            Architektas Algimantas Kančas teigė, jog per metus projektas nepasikeitė į gerąją pusę.

            Jis įsitikinęs, kad prancūzas nori Kaunui pritaikyti Budapešto arenos projektą.

            „Pagal dabartinį projektą, pastatas labai didelis, tačiau jame telpa mažiau žiūrovų nei kituose mažesnio tūrio arenose. Neišspręstas salos aplinkos ir krantinių sutvarkymo klausimas. Kur dingo anksčiau suprojektuotos krantinės ir prieplaukos?

            Nebekalbama apie laivus, kurie galėtų švartuotis prie arenos“,- sakė A.Kančas.

            Akademikas Algimantas Miškinis įsitikinęs, jog išsamiai arenos projekto analizei trūksta duomenų.

            „Mes matome tik gražų vaizdelį, tačiau projektą reikia nagrinėti visais aspektais – lyginti su E.Miliūno arenos projektu, analizuoti, kaip šis pastatas įsikomponuos į besikeičiančio miesto visumą. Mano nuomone, šiame projekte nesuformuotas arenos siluetas. Pagaliau reikia žinoti, kiek visa tai kainuos“, – kalbėjo akademikas.

            Nėra jungties su Freda

            Ypač daug kritikos prancūzo projektui išsakė architektas iš Vilniaus Kęstutis Pempė. Jo nuomone, arenos tūris, palyginti su sala, yra per didelis.

            Jam kėlė abejonių ir tai, jog šios arenos tūris yra du kartus didesnis už „Siemens“ arenos, tačiau žiūrovų telpa tik dviem tūkstančiais daugiau.

            „Man atrodo, kad šis pastatas yra neefektyvus ir neekonomiškas. Apskritai ar tinkamoje vietoje ketinama statyti šį objektą? Šio objekto architektūra yra dar iki galo negimusi, bet jau pasenusi.

            Kodėl nenagrinėjame E.Miliūno projekto? Nepritariu projekto versijai“, – sakė K.Pempė.

            Profesoriaus Jurgio Bučo nuomone, Kaunui reikia naujų projektų, tačiau autorius turėtų išspręsti tūrio ir aukščio santykį.

            Architektė Gražina Janulytė pasigedo salos jungties su kitais krantais, ypač Freda. Ji teigė, jog arenos durys turėtų būti atsuktos į Senamiestį.

            „Man nerimą kelia transporto srautai, kurie atsiras pradėjus veikti „Akropoliui“ ir sporto arenai. Juos reikia gerai skaičiuoti, nes gali kilti rimtų problemų“, – sakė G.Janulytė.

            Išklausęs Lietuvos architektų kritikos, projekto autorius teigė, jog jam labai svarbi kolegų iš Lietuvos nuomonė.

            „Pirmą kartą susiduriu su Lietuvos architektais. Manau, kad diskutuojant galima pasiekti laukiamą rezultatą. Architektai visada diskutuoja dėl stiliaus, tai normalu. Man svarbu tai, ką pasakė ekspertas. Tai vers mus ieškoti, tačiau projektas turi koncepciją, mes jos laikysimės“, – „Laikinajai sostinei“ sakė M.Regembalis.

            Lietuvių kritika buvo tokia aktyvi ir vienareikšmė, jog aptarimo pabaigoje prancūzo veidas nuo įtampos ir lietuvių kolegų atakų įgavo vyšninę spalvą.

            Abi ekspertų tarybos nusprendė, jog vakar pristatyta arenos projekto versija yra nepriimtina. Projekto autoriui buvo suteiktas vieno mėnesio terminas atsižvelgti į išsakytas pastabas ir pataisyti projektą.

            Po mėnesio ekspertų tarybos peržiūrės naują projekto versiją ir priims galutinį verdiktą.

            Comment


              Viename straipsnyje rašo, kad lietuvaičiai įpareigoja pataisyti projektą pagal pastabas, o kitame užsimenama, kad pastabos tik patariamojo pobūdžio. Tad jei prancūzai "netingės" gal ką nors taisys pagal pastabas. Bet greičiausiai bus taip - šunys loja, o karavanas eina toliau...
              Te visad šviečia saulė...

              Comment


                Architektų tarybos sprendimai neturi jokios juridinės galios. Gal ir gerai.
                It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                Comment


                  Parašė Tommys Rodyti pranešimą
                  Bet greičiausiai bus taip - šunys loja, o karavanas eina toliau...
                  Labai to tikiuosi. Kai visa tai skaitau man noris keiktis Kaip tam Regembal parašyt? Išsakyčiau ką apie kai kuriuos Lietuvos architektus aš manau Bijau aš bet kokių pakeitimų toj arenoj, dar sugadins visą reikalą.
                  Paskutinis taisė ; 2006.11.15, 15:20.
                  Įžvalgos.lt - FB - G+

                  Comment


                    Pakeitimu reiktu, bet jau dabar kanors manau keisti butu per daug rizikinga...
                    (\__/)
                    (='.'=)This is Bunny. Copy and paste bunny
                    (")_(")into your signature to help him gain world domination.

                    Comment


                      Aišku viena, kad bet kokiems pakeitimams reikalingas laikas, o tai reiškia, kad arenos statybos gali vėl nusikelti keliems mėnesiams...
                      Prof. Vytautas Landsbergis: "Kaunas yra lietuviškiausias miestas, tačiau įvairiais būdais jį bandoma sužlugdyti. Viskas koncentruojama sostinėje. Lietuva tampa vieno miesto valstybe"

                      Comment


                        ka Kaune veikia architektas is vilniaus? tas pempe turejo savo galimybe kritikuoti siemensa. dabar tegu eina miegoti.

                        Comment


                          bet tie lietuviai tai šakalai... kažkokie nesveiki, pašol jie visi su savo kritikom! tokia kompanija ateina į kauną tai šitie gyvatės iš pavydo bet kam pasiryžę

                          Comment


                            ir ish viso. nervina mane. visus arenos pliusus, architektai padaro minusais. paspaude arena i kampa, kad viskas butu grazu, tai artchitektams butinai reik perkelti ja i kita vieta (nors jei butu kitoj vietoj, manau, architektai klaustu, kodel arena uzima visa sala, ar yra paslepta), jei butu padaryta daugiau vietu garaze, tai butu klausiama, kodel projektas toks brangus, jei arena butu zemesne, klaustu - kodel arenoj tiek mazai vietu?
                            jei arena butu paprastesne - klaustu, kodel ja turim statyti, jei jinai neturi jokio architekturinio skonio, ir panasiai. tiem architektams tai bele prisikabinti. eina jie..

                            Comment


                              Kažin ar Sabas šitokias architektų išvadas pavadintų "pagalių kaišiojimas į ratus"...?
                              Prof. Vytautas Landsbergis: "Kaunas yra lietuviškiausias miestas, tačiau įvairiais būdais jį bandoma sužlugdyti. Viskas koncentruojama sostinėje. Lietuva tampa vieno miesto valstybe"

                              Comment


                                Parašė liutass Rodyti pranešimą
                                Gal daugiau turi foto pasidalinti?
                                Sveiki dar karteli, vakar gyvenom be elektros dalinuosi
                                http://i140.photobucket.com/albums/r...s/P1000823.jpg
                                http://i140.photobucket.com/albums/r...s/P1000819.jpg
                                http://i140.photobucket.com/albums/r...s/P1000816.jpg
                                http://i140.photobucket.com/albums/r...s/P1000792.jpg

                                Comment


                                  /\ kokios čia išvados? nematau čia jokių išvadų. matau tik iš pavydo nusprogti baigiančius architektpalaikius, kurie kalė į vienus vartus šitą projektą. nė vieno gero žodžio apie projektą! kur tai matyta, kad tokio lygio architektas nepadarytų nieko gero! asilų asilai

                                  Comment


                                    dalinuosi
                                    tai ką tu ten dirbi respublikoj?

                                    Comment


                                      Parašė somis Rodyti pranešimą
                                      ka Kaune veikia architektas is vilniaus? tas pempe turejo savo galimybe kritikuoti siemensa. dabar tegu eina miegoti.
                                      Arch. K.Pempe yra Lietuvos Architektu Sajungos pirmininkas.

                                      atsargiau rink zodzius

                                      Comment


                                        Parašė batista Rodyti pranešimą
                                        /\ kokios čia išvados? nematau čia jokių išvadų. matau tik iš pavydo nusprogti baigiančius architektpalaikius, kurie kalė į vienus vartus šitą projektą. nė vieno gero žodžio apie projektą! kur tai matyta, kad tokio lygio architektas nepadarytų nieko gero! asilų asilai
                                        Ko cia pykti leiskit pensininkam paburbeti, o kad pavydas nacionalinis lietuviu bruozas taigi visiems manau zinoma

                                        Comment


                                          Ačiū cechas
                                          Mano nuotraukos @Fotki.com

                                          Auto Show Millennium 2007
                                          Retromobile 2007
                                          "Kova 1". Driftingo čempionatas
                                          "Foje" Gali Skambėti Kitaip
                                          Vilniaus žavesys kauniečio akimis: 1 dalis | 2 dalis
                                          BaltMotorShow 2007, Vilnius: 1 dalis | 2 dalis
                                          Kauno Marių Regioninis Parkas

                                          Comment

                                          Working...
                                          X